Wasnoten

De laatste tijd is het gebruik van wasnoten weer heel actueel. Niet zo gek, als we nog eens op een rijtje zetten wat de mogelijkheden zijn van dit veelzijdige goedje:  

Gebruik voor de wasmachine:
Per wasbeurt ca. 5-7 halve schillen in een katoenen zakje of een sok stoppen, goed dicht maken en tussen de was in de trommel leggen.
1x te gebruiken op 90 graden
2x te gebruiken op 60 graden
3x te gebruiken op 30 of 40 graden

De wasnoten(of eigenlijk alleen de schillen) zijn geschikt voor alle soorten was (ook voor wol en zijde). Bij hardnekkige vlekken kan men soda (natriumcarbonaat) toevoegen.
Ook zonder wasverzachter wordt de was aangenaam zacht en ruikt deze neutraal schoon.

Gebruik voor de vaatwasser:
5 wasnoot-schillen in het bestekbakje leggen.

Gebruik als allesreiniger:
Laat 8 à 10 schillen 5-10 minuten koken. Filter het middel door een katoenen doek en vul er een sproeifles mee. Naar behoefte enkele druppels citroen toevoegen.
Deze allesreiniger is geschikt voor de keuken, bad en toilet, voor het schoonmaken van de ramen en het wassen van de auto.

De wasnoten zijn een 100% biologisch wasmiddel dat de kleuren intact laat. Men kan met de wasnoten op alle temperaturen wassen. Dit Eco-wasmiddel wordt goed verdragen door mensen met huidaandoeningen. Heeft uw babytje wasverzachter allergie - dan zijn de wasnoten de ideale oplossing voor dit probleem. De wasnoten zijn geschikt voor lichaamsreiniging, voor huisdieren en kunnen tegen bladluizen ingezet worden. De wasnoten zijn goedkoper dan andere middelen. Het wasnoot wasmiddel is niet belastend voor het milieu, goed voor de machine, de afvoerleiding en de riolering en bovendien is biologisch afbreekbaar.
Wasmiddel van de boom geplukt!

Oorsprong:
In India en Nepal wordt de wasnoot (Sapindus Mukorossi) al sinds eeuwen als dagelijks wasmiddel gebruikt.
Oorspronkelijk komt de 15 meter hoge wasnotenboom uit zuid India.
In maart/april heeft de boom witte bloemen en in september/oktober worden de noten geplukt. De rijpe noten zijn goudkleurig en kleverig.
Na de oogst worden de noten gedroogd en krijgen ze een roodbruine kleur en zijn ze minder kleverig.
Daarna worden de noten gebroken en in katoenen zakken verpakt.
De noot wordt verder nergens voor gebruikt, maar de schalen bevatten de waardevolle stof: Saponin (zeepstof), die een onovertroffen waskracht bezit.

Nog meer toepassingen:

Dit extract kan men ook gebruiken voor het wassen van de haren. De "shampoo" is geschikt tegen roos en geeft het haar een zijdeachtige glans. Na het wassen zijn de haren zeer makkelijk te kammen en worden minder snel vet.

Hooggeconcentreerd wasnoot-extract is geschikt als vloeibare zeep voor lichaamsreiniging. Deze zeep wordt goed verdragen door mensen met overgevoelige huid. Ook de huisdieren kunnen gewassen worden met wasnoot-zeep

Na gebruik niet weggooien! Wanneer u ze tussen uw planten strooit, zijn deze beschermd tegen bladluis en ander ongedierte.

De wasnoten zijn per kilo verpakt € 12,95

0

Your Cart